Mörön kanssa juttusilla, osa 1

Elokuu on pyörähtänyt käyntiin ja meille se tarkoittaa sitä, että Halloween alkaa jo kummitella ovella, vaikka Helsinki aika kesäisenä vielä toistaiseksi pysyykin. Tämä näkyy myös blogissamme syksyn mittaan, sillä nyt on aika laittaa kauhuhanat kaakkoon ja ruveta valmistautumaan tämän syksyn säikyttelyihin. Mikäli siis rakastat kauhua ja odotat jo innolla Halloween - ajan kauhupelejä, täällä voit virittäytyä tunnelmaan.

Tavallisesti mörkömme keskittyvät kiljumaan ja karjumaan verta hyytävästi, sekä kähisemään pimeissä nurkissa, mutta pimenevien iltojen kunniaksi, olemme uskaltaneet napata muutamaa Fear Factoryn mörköä hihasta ja saaneet heiltä jopa yllättävän koherentteja vastauksia asiakkaitamme monesti askarruttaviin kysymyksiin.

Esimmäisenä haastatteluvuorossa on Ella-mörkö, joka on siviilissä ehkäpä yksi pirteimmistä ja suloisimmista ihmisistä, joihin tämä blogisti on ikinä törmännyt. Hän on suorastaan halattava. Tällä möröllä on myös kerrassaan ihastuttava lauluääni, jonka kapasiteetti pääsee kauhuhuoneessa oikeuksiinsa hieman eri tavalla. 



Hei, Ella. Kertoisitko, miten päädyit meille mörköilemään?

”Päädyin mörköilemään yhden ex - mörön kautta, joka suositteli paikkaa kun kerroin miten rakastan kaikkea kauhua.”


Entä mitkä ovat haastavimpia asioita mörön näyttelemisessä?

”Haastavinta mörköilyssä on nopeasti löytää ihmisestä heidän pelkonsa jotta pystyisi tekemään juuri oikenalaisen säikäytyksen. Se on sellaista salamannopeeta ihmisen lukemista. Tietenkin toinen vaikea on ajoitus. Pitää osata juuri oikealla hetkellä säikäyttää juuri oikealla tavalla.”


Onko mörön pokka koskaan meinannut pettää kesken pelin? 

Mulla on kerran meinannut pettää pokka, kun tulin säikäyttämään ja asiakkaat yrittivät mennä piiloon saman pyyhkeen alle kaikki.”


Moni pelaaja varmasti miettii, minkälainen tyyppi sieltä mörkömeikin alta löytyy. Onko mörkö jossain määrin salainen sadisti, vai onko tämä puhtaasti vain yksi rooli, jonka kautta pääset viihdyttämään toisia? (Vai kenties vähän kumpaakin?)

”En ole millään lailla salainen sadisti, mutta rakastan heittäytymistä, näyttelemistä ja adrenaliinia, mikä tulee säikäyttelystä. Jollain tavalla se on kyllä todella miellyttävää kuitenkin, kun saa jonkun kiljumaan. Silloin tietää että on onnistunut.”


Me kaikki tiedämme, että mörön hommassa esineitä ja raajoja lentää välillä päin näköä, vaikka väkivalta peleissä kiellettyä onkin. Mikä on mieleenpainuvin läheltä piti - tilanne mörköurasi varrelta?

”Läheltä piti tilanne oli sellainen, kun hyökkäsin ja eräs asiakas otti minusta takaotteella kiinni ja piti hetken niin, etten päässyt pois. Onneksi hän hellitti sitten lopulta.”


Tästä päästäänkin sopivasti seuraavaan: Mitä haluaisit pelaajien ottavan huomioon möröllisissä kauhupeleissä? 

”Pelaajien pitää ottaa huomioon että möröt eivät ole oikeita mörköjä, vaan ihmisiä, joihin sattuu jos heitä huitasee.”


Mitkä ovat hauskimpia muistojasi mörköpeleistä?

”Hauskimpia muistoja ovat aMazedin eri kauhuradat ja Halloween - huoneet. Ylipäänsä ihanimmat muistot tulevat sellaisesta yhteisöllisyydestä, kun mukana on monta mörköä ja yhdessä pelotellaan monta tuntia ihmisiä ja tsempataan toisiamme.”


Pelottaako/onko mörköä ikinä pelottanut olla töissä kauhuhuoneessa?

”Mua aluksi jännitti liikkua meidän tiloissa, koska siellä on pimeetä suurimman osan ajasta, mutta enää ei pelota.” 


Käytkö itse mielelläsi pelaamassa kauhupelejä ja koetko ne edelleen pelottavina mörön ammatista huolimatta?

”Rakastan käydä pelaamassa kauhupelejä, ja koen todellakin ne pelottavina, ellen vielä pelottavampina, koska tiedän mitä tuleman pitää…” 

Mitä mörkö tahtoisi sanoa pelaajille, jotka haluaisivat kokea kauhupelin, mutta eivät uskalla tulla pelaamaan? 

”Mörkönä sanon pelaajille, että uskaltakaa kokeilla!! Se on ihan mielettömän hauskaa ja nimenomaan enemmän hauskaa, kuin pelottavaa yleensä. Pääset testaamaan omaa paineensietokykyä kun täytyy ratkaista huone samalla kun jännittää, mistä mörkö voi tulla. Möröt eivät koskaan satuta vaan haluvat vain sen kiljumisefektin. Me ollaan tosi pelottavia, mutta rakkautta täynnä olevia mörköjä.”

Ja sitä sinä todellakin olet, Ella! Ellan, sekä muiden mörköjemme rakastavista, mutta verta hyytävistä säikäytyksistä pääset nauttimaan Helsingissä, Fear Factoryn kauhupakohuoneissa syksyn pimetessä. 

_DSC1339.jpg

Teksti, Heidi - aMazed Games, Kuvat Erkki - aMazed Games
Etäpelit: https://www.amazed.fi/etapakopelit
Pakohuoneet Helsingissä Kampin toimipisteellä:
https://www.amazed.fi/kampinpakohuoneet
Kauhupakohuoneet Helsingissä Erottajalla:
https://www.amazed.fi/kauhupakohuoneet