Rakkautta ja riemua pakohuoneessa

pallot.jpeg

Me ehkä keksimme kiperiä pulmia ja säikyttelemme ihmisiä työksemme (ja nautimme siitä), mutta parhaisiin asioihin peliohjaajan työssä kuitenkin kuuluvat ne hetket, jolloin pääsemme kärpäsenä katossa osallistumaan johonkin maagiseen. Jokaisessa peliohjaajassa asuu sisällä pieni tunteellinen pehmo, joka pääsee valloilleen kun pelaajat viettävät pakohuoneessa elämänsä tärkeimpiä merkkihetkiä. Niitä, sekä muita hauskoja tarinoita muistelemme tässä blogipostauksessa :)


Polttarihumua ja mielikuvituksellista rekvisiittaa

Ikimuistoiset polttarit eivät ole mikään pikku juttu juhlien suunnittelijalle, mutta etenkin täällä Helsingissä tekemistä löytyy onneksi joka lähtöön! Ei liene yllätys, että pakohuone on perinteisen suosittu polttarikohde. Kauhuteemaisissa pakohuoneissa juhlakalu saa usein osakseen kaikista kauheimmat tehtävät ja perinteisissä huoneissa kisataan joskus kihaparin polttariryhmien kesken siitä, kumpi juhlaporukka pääsee huoneesta ulos nopeammin! Mahtaako voittaja näyttää kaapin paikan avioliitossa? Se jää kysymykseksi meillekin :)

Polttariryhmien pelejä on ilo seurata, sillä näissä peleissä riemu ja mielikuvitus pääsevät valloilleen ja pelaaminen useimmiten otetaan ensisijaisesti kokemuksena. Polttariryhmien mielikuvitukselliset asut ovat myös  ruudun takana istuvalle peliohjaajalle hauskaa vaihtelua. Eräs ohjaajamme muistelee lämmöllä peliä, jossa polttariryhmän jäsenet olivat pukeutuneet ritareiksi ja lohikäärmeeksi ja he myös eläytyivät rooleihinsa koko pelin ajan.

Kaikenlaista rekvisiittaa on polttaripeleissä tullut nähtyä. Eräskin ryhmä raahasi pilkkopimeään Blackout - huoneeseen valtavan laamapehmolelun, jota kannettiin uskollisesti mukana pimeyden keskellä koko pelin ajan. Kuinkahan monta kertaa joku mahtoi tunnustella pehmolelua ja luulla sitä pelin osaksi?

Mörölle kyytiä!

Yksi näyttelijällisten kauhupakopelien tärkeimmistä säännöistä on “älä koske näyttelijöihin”. Tämänkin voi joku toki näsäviisaasti tulkita niin, että mörköä saa vapaasti hätyytellä jollain kättä pidemmällä, kunhan ei KÄSIN koske - heh, heh. Eräässä mörköpelissä joku polttariseurueesta oli onnistunut salakuljettamaan huoneesen raipan. Kyllä vain - RAIPAN. Emme edelleenkään tiedä miten. Mörkö joutui käyttämään mielikuvitustaan ja houkutteli raipanhaltijan ovelasti tilanteeseen, jossa aseen vohkiminen onnistui huoneiden välistä kulkevan aukon kautta. Se toinen tärkeä sääntö “älä käytä voimaa tai väkivaltaa” oli ehkä jäänyt polttareiden tuoksinassa tältä pelaajalta unholaan :D

Ajoittaisen piiskatuksi tulemisen uhasta huolimatta, polttaripelit ovat usein möröllekin hauskoja kokemuksia. Eräs mörkönäyttelijöistämme kertoo nauttivansa erityisesti pienistä aarteista, joita pelaajat jättävät jälkeensä: “Rakastan kauhupeleissä polttariseurueilta taakse jääneitä kruunuja ja taikasauvoja, mörkö voi koristautua niihin itsekin pelin aikana!”

boksi 2.jpeg

Kosintoja, Iloisia uutisia ja huomaavaisia mörköjä

Eräs mieleenpainuva peli oli kosinta vanhassa kaksoisagentti X - huoneessa! Mies laittoi meille viestiä etukäteen ja kyseli onnistuisiko sormuksen piilottaminen pakohuoneeseen. Vastasimme, että ilman muuta onnistuu, ja hän toi sormuksen päivää ennen meille - oli muuten älyttömän hieno sormus! Sormus piilotettiin pelissä tietenkin viimeisen lukon taakse ja mies tiesi siinä kohtaa antaa naisen avata lukon. Kun nainen otti sormusrasian käteensä ja avasi sen, mies polvistui ja me laitoimme sovitusti kaiuttimista soimaan James Bluntin You’re beautiful - kappaleen. Kosinta oli selvästi nappisuoritus, sillä nainen vastasi myöntävästi. Ohjaamossa kokonainen lauma onnellisia  ja liikuttuneita peliohjaajia seurasi tilannetta kameroiden kautta, mutta kihlapari ei tätä tiennyt.

Myös kauhupakohuoneeseen eksyy joskus mukaan romantiikkaa. Kerran Lights Off - pelissä kihlasormus löytyi viimeisestä kätköstä ja pari kihlautui onnellisesti kauhutunnelman saattelemana. Normaalisti mörön tehtäviin kuuluu pelaajien armoton säikyttely, mutta pariskunnalla oli niin onnellinen ja herkkä hetki meneillään, että tässä pelissä mörkö saapui poikkeuksellisesti säikyttelyn sijasta huomaavaisesti paikalle onnittelemaan heitä :)

Kosinta pakohuoneessa on aina ikimuistoinen kokemus ja tästä on vaikea enää pistää paremmaksi. Herttaisin huoneissamme tähän mennessä tapahtunut paljastus on kuitenkin varmasti se ainutlaatuinen hetki, kun Mad Money - pelin lomassa kerrottiin ilouutisia. Aikuinen tytär oli pelaamassa äitinsä, sekä muun perheen kesken ja ennen peliä hän salaa sujautti peliohjaajalle lapun, jossa selitettiin iloinen paljastus ja pyydettiin ohjaajaa olemaan mukana juonessa. Tytär halusi näet kertoa vauvauutiset tulevalle mummulle ikimuistoisella tavalla! Meitä pyydettiin piilottamaan pakohuoneeseen rasia, jonka sisältä löytyi yllätyslahja; suklaata ja ultraäänikuva. Tälläkin kerralla paljastus löytyi viimeisestä kätköstä ja tytär tiesi ohjeistaa äitiään avaamaan rasian. Lienee sanomattakin selvää, että vauvauutiset olivat tulevalle mummolle, sekä muulle perheelle paras mahdollinen päätös pakopelille! Koko perhe itki pelin lopuksi onnesta ja ohjaajallakin taisi taas valvomon puolella mennä roska silmään… :)

Pakohuoneemme ovat auki normaalisti ja ikimuistoisia hetkiä pääsee viettämään tänäkin kesänä! Mikäli pelaaminen paikan päällä ei vielä ole mahdollista, myös virtuaalisen etäpelin tahtiin on hauska viettää polttareita, synttäreitä ja kesän muita tärkeitä juhlia. Etäpeli on myös oivaa tekemistä juhlaporukoille, jotka eivät asu Helsingissä päin. Nyt lomatunnelma päälle ja kipin kapin kesän pelejä varaamaan! :)

Peliterveisin, Heidi - aMazed Games
Etäpelit: https://www.amazed.fi/etapakopelit
Pakohuoneet Helsingissä Kampin toimipisteellä:
https://www.amazed.fi/kampinpakohuoneet
Kauhupakohuoneet Helsingissä Erottajalla:
https://www.amazed.fi/kauhupakohuoneet