Sukella toiseen ulottuvuuteen!

64C5817A-66DC-419C-AFFC-95AF3D96B333.jpeg

Tämä vuosi on ollut lievästi sanottuna todella outo, mutta oudosta tilanteesta voi onneksi syntyä myös jotain hienoa. Joskus käy niin, että rajoitukset saavat luovuuden kukkimaan ja näin kävi juuri silloin kun idea Alternate Reality Labista syntyi. Ajatus lähti siitä, kun mietimme, miten pelaajille voisi tarjota etäpakopelien lisäksi muitakin immersiivisiä ja tunnelmallisia etänä pelattavia pelejä, ilman että astutaan ihan videopelien puolelle.

Tästä sai alkunsa Nemesis, uusi Etäpelitarjontaan kuuluva ARG - peli, jonka julkaisimme hiljattain. Uutta pelikonseptia esitellessä herää luonnollisesti mieleen myös paljon kysymyksiä ja tämä blogi pyrkii vastaamaan niistä kuumottavimpiin :) 

2937DC53-3808-4FF5-B1B8-3329D6D3385F.jpeg

Mikä Nemesis on?

Kyseessä on aivan uudenlainen pelikokemus, jollaista Suomessa ei ole ollut tarjolla aiemmin. ARG - peli, eli alternate reality game on multimedialla höystetty tosimaailmassa pelattava peli, jossa käytetään monikanavaista kerrontaa. Elät noin kahden viikon aikana kokonaisen elokuvatasoisen tarinan, joka tapahtuu tosielämässä ja joka on osa sinun arkeasi. Jokainen peli on myös ainutlaatuinen, sillä pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat tarinan kehitykseen.

Nemesis on immersiivinen mysteeripeli, joka avaa elämääsi uuden ulottuvuuden. Muistatko The Game- elokuvan? No, tässä ei sentään mennä ihan niin pitkälle - ei huolta - mutta perus idea on saman kaltainen. Aloitat pelin ja astut sisään uuteen ulotuuvuuteen, joka tarjoaa elämääsi jännitystä, lisämaustetta ja tervetulleen paon arjesta. Nemesis on kuin tosielämän elokuva - todentuntuinen ja mukaansatempaava kokemus, jota pääset elämään täysillä, tarinan päähahmon roolissa. Jos pidät etsivätarinoista ja olet aina halunnut tietää, miten pärjäisit vakoiluleffan päähenkilön roolissa, Nemesis tarjoaa sinulle tilaisuuden kokeilla tätä käytännössä.

AF17E01D-E815-4088-A8C4-FC244431313B.jpeg

Miten, missä ja milloin peliä pelataan?

Nemesis pelataan täysin etänä, mutta peli on silti luonteeltaan interaktiivinen. Tulet pelin aikana kohtamaan erilaisia hahmoja ja saamaan yhteydenottoja oikeilta ihmisiltä, joten yksinäistä tai pitkäveteistä tämän pelin pelaaminen ei ole. Kyseessä ei myöskään ole videopeli tai sovellus, jonka rajoissa peliä pelataan, vaan ratkot eteesi tulevia mysteerejä netissä ja pelialustana toimii multimedialla höystetty todellinen maailma.

Koska kyseessä on etäpeli, ei pelaamiseen vaadita lainkaan fyysistä osallistumista. Peli saattaa edellyttää pelaajalta ulkona piipahtamista (ei tapaamisia), mutta mikäli ulkona käyminen ei ole mahdollista, voidaan tätä osaa pelistä soveltaa joustavasti tilanteen mukaan. Peliä pelataksesi tarvitset siis ainoastaan nettiyhteyden ja toimivan multimediapuhelimen, padin tai tietokoneen, jolla voit käyttää whatsappia ja pääset selaamaan nettiä ja videoita. Pelin voit halutessasi pelata vaikkapa kokonaan älypuhelimella, mutta on suositeltavaa, että tämän lisäksi sinulla olisi käytössäsi myös yksi hieman isompi älylaite, jotta pelaaminen onnistuu joka käänteessä mahdollisimman mukavasti.

Nemesis on suunniteltu rikastuttamaan pelaajan arkielämää, ei häiritsemään sitä. Peli ei siis sotke aikataulujasi, vaan voit pelata aina silloin kuin sinulle parhaiten sopii ja sellaisella tahdilla, jonka koet itsellesi parhaaksi. Pelin arvioitu kesto on noin kaksi viikkoa, mutta se, kuinka paljon omistat aikaa pelille on täysin sinun päätettävissäsi. Sinä olet tämän mysteeripelin päähenkilö, joten tarina luonnollisesti myös elää sinun ehdoillasi :) 

5954427E-1E08-45C6-A1A9-61D5010DD0C0.jpeg

Kenelle Nemesis sopii?

Peliä voi pelata kuka tahansa 16v täyttänyt (alle 18v vanhemman suostumuksella). Nemesis on elokuvan tavoin jännittävä, mutta se ei ole pelottava. Pelaaminen ei aseta pelaajalle myöskään minkäänlaisia fyysisiä vaatimuksia, eikä pelaamiseen vaadita aiempaa kokemusta. Pelataksesi tarvitset vain nettiyhteyden, multimedialaitteen ja mielikuvituksesi!

Sisältönsä puolesta Nemesis sopii mainiosti esimerkiksi roolipelien ystäville, sillä peliä ei ole ennalta käsikirjoitettu kulkemaan aina saman kaavan mukaan, vaan roolipelin tavoin pelin aikana tekemäsi valinnat vaikuttavat siihen, millaiseksi tarina kehittyy juuri sinun pelissäsi. Tässä pelissä pääset myös eläytymään osaasi aidosti. Parhaan pelikokemuksen saat silloin, kun uskallat heittäytyä mukaan täysillä ja antautua tarinan vietäväksi. Jos sinusta alkaa pelin edetessä tuntua siltä, että pelaamisen sijasta elät aidosti pelin tapahtumia, silloin tiedät päässeesi oikeaan tunnelmaan!

Onko Nemesis escape room - peli? 

Ei ole, mutta voisi sanoa, että se pyörii samoissa piireissä pakopelien kanssa. Me olemme aina rakastaneet tarinallisia ja elämyksellisiä pakopelihuoneita ja panostaneet tehtävien lisäksi vahvasti huoneiden tunnelmaan. Nemesis on nimenomaan tunnelmallinen ja elämyksellinen peli, ja vaikka se ei olekaan pakopeli, nauttivat tarinallisten escape room - pelien ystävät taatusti sen tarjoamista haasteista. Mukaansatempaava tarina vauhdittaa vahvasti pelin kulkua ja tunnelma tiivistyy pelin loppua kohden mysteerin purkautuessa ja loppuratkaisun häämöttäessä. Tämä on kuin hieman todentuntuisempi pakopeli, jota pelaat vähän pidemmällä aikavälillä. Huoneesta pakenemisen sijasta ratkot pelin mukanaan tuomia arvoituksia ja selvität, mikä jännittävässä tarinassa mahtaakaan olla taustalla. Jos kaikkien rakastama suuntalukko saa sinut aina näkemään punaista, voit ottaa vähän lomaa lukoista ja lähteä pelaamaan hieman toisenlaista mysteeripeliä! :)

Nyt kun suureksi osaksi elämme etänä ja työskentelemme etänä, haluamme tarjota pelaajien elämään mahdollisimman paljon virkistävää ja todentuntuista etänä tapahtuvaa tekemistä, joka ei ole vain yksinäistä ruudun tuijottamista. Tämän mysteeripelin aikana kohtaamasi hahmot rikastuttavat arkeasi ja värikäs tarina saa mielikuvituksesi laukaamaan jossain muualla, kuin harmaan todellisuuden keskellä.

Uusi ulottuvuus kutsuu sinua! Uskallatko astua sisään?

7F73C891-F66C-4284-A022-532880A9B40E.jpeg

Teksti: Heidi, pakopeliohjaaja - Kuvat: Alternate Reality Lab