Kauhupelien pelaajatyypit - tunnistatko oman huutosi?

Tämä viikko on meidän kalenterissamme pyhitetty Halloweenin ja kauhun juhlintaan ja Halloweenin kauhutempaukset ovatkin enää vain muutaman päivän päässä. Tänä vuonna Erottajan Fear Factory muuttuu jälleen kaikkien kauhujen syvimmäksi tyyssijaksi, kun Halloween Nightmare herää jälleen henkiin vuoden uinumisen jälkeen - entistäkin nälkäisempänä.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 30.10. klo 14-18 & 18.30-23 ja tämän ikimuistoisen pop-up kauhukävelyn kesto on noin 10 minuuttia.

Tätä kauhuelämystä odotellessa luomme nyt leikkimielisen katsauksen kauhupelien pelaajatyyppeihin. Kauhuhuoneen voi kahlata läpi monella tyylillä ja usealla eri volyymitasolla. Löydätkö joukosta omasi?

Eläytyjä
Hän pelkää hurjasti, mutta nauttii pelistä vähintäänkin yhtä paljon. Eläytyjä imeytyy mukaan kauhupelin tarinaan ja hänen reaktionsa säikäytyksiin ovat herkullisen dramaattisia. Hän huudahtaa, jos joku oman tiimin pelaaja vain hipaiseekin häntä ja säikähtää jokaista kuulemaansa kolahdusta. Eläytyjä saattaa edetä silmät kiinni, kauhusta täristen ja toisten pelaajien hihassa roikkuen, mutta ei kuitenkaan voi vastustaa kiusausta puskea eteenpäin. Hän haluaa pelkoa uhmaten pelata pelin täysillä loppuun.

Rohkelikko
Tämä pelaaja ainakin esittää, ettei pelkää mitään. Hän murjoo vitsejä, naureskelee säikäytyksille, vastaa mörön huutoihin takaisin ja moikkailee mörköä tämän suhahtaessa ohi. Liekö pelaajamme oikeasti näin rohkea, vai mahtaako huoleton asenne olla silkka selviytymismekanismi? Tätä hän ei koskaan tule toisille paljastamaan, mutta mörkö kyllä tietää totuuden.

Rukoilija
Rukoilija nimensä mukaisesti kököttää koko pelin ajan nurkassa silmät ja korvat kiinni ja rukoilee. Hän on hyvin todennäköisesti se epäonninen tuttava, jonka tuhmat pelikaverit ovat huijanneet mukaan jollain ilveellä. Tarjotkaa nyt, hyvät (siis kamalat ja sadistiset) ihmiset hänelle edes kunnon lasillinen viiniä pelin jälkeen!

Uhrilammas
Hän pelkää jonkin verran, mutta epäonnekseen ei yhtä paljon kuin pelitoverinsa. Tämän vuoksi uhrilammas on se pelaaja, joka loppujen lopuksi tarjoutuu menemään ensimmäisenä pimeisiin paikkoihin, sekä päätyy suorittamaan kaikki pelottavimmat tehtävät kauhuhuoneessa. Rauha hänen sielulleen.

Zen-master
Tämä pelaaja ei pelatessaan juuri puhua pukahda, eikä varsinkaan huuda. Hänen aivosolunsa eivät hyydy, kun muut jähmettyvät kauhusta, vaan hän etenee pelissä suuremmin mitään säikkymättä ja jatkaa tyynesti lukkojen aukomista, vaikka mörkö riehuisi suoraan korvan vieressä. Otamme hänen rajattomalta tuntuvan mielenrauhansa vastaan pelonsekaisin tuntein. 

Kiljuja
IIIK! Hän kiljuu palon, hän kiljuu kovaa ja hän kiljuu kaikelle. Valot sammuvat - IIK! Ovi aukeaa - IIK! Musiikki vaihtuu - IIK! Pelkaveri hengittää - IIK! Hän myös todennäköisesti poistuu huoneesta, osittain pelosta ja osittain riemusta kiljuen. IIIIIIIIIIIIIIIIK!!!!

Kovis
Hän on rohkelikon rottinkirintainen serkku, joka hassuttelun sijasta pullistelee ja irvistelee itsensä pelistä läpi. Hän ottaa säikäytykset henkilökohtaisena haasteena ja uhkuu, puhkuu, sekä puhisee mörön touhuille. Hän ei kilju, hän karjuu - raivosta siis tietenkin, koska hän ei tunnetusti mitään pelkää. 

Luihunen
Hän on se luihu pieni luikero, joka onnistuu tuon tuostakin puhumaan toiset pelaajat ympäri ja saa heidät suorittamaan pelottavimmat tehtävät puolestaan. Hän käyttää pelitovereita armottomasti kilpinä säikäytysten aikana ja hylkää heidät kylmästi mörön armoille. Kiitti vaan, pelikaveri! 

Kauhukärpänen
Tämä pelaaja ei tule kauhuhuoneeseen pelkäämään, vaan hän on paikalla puhtaasti siksi, että rakastaa kauhua. Säikkymisen sijasta hän haluaisi kaveerata mörön kanssa ja pysähtyä ihailemaan tämän kauhumaskeerausta lähempää. Kauhukärpänen voisi mielellään jäädä vaikka kauhuhuoneeseen asumaan, jos hänellä ei olisi herkullista kauhutarinaa läpi pelattavaksi. Hän on yleensä myös se pelaaja, joka pelin jälkeen tiedustelee, miten meille pääsee töihin.

Olitpa sitten ihana eläytyjä, Halloween - tunnelmalla herkutteleva kauhukärpänen, tai eteenpäin porskuttava rohkelikko, Halloween Nightmare mörköineen odottaa sinua tänä lauantaina! Sukella mukaan kauhutunnelin syövereihin ja selvitä, kuinka kova kiljuja sinä olet, asteikolla yhdestä kymmeneen ;)

Teksti, Heidi - aMazed Games, Kuvat Erkki - aMazed Games
Etäpelit: https://www.amazed.fi/etapakopelit
Pakohuoneet Helsingissä Kampin toimipisteellä:
https://www.amazed.fi/kampinpakohuoneet
Kauhupakohuoneet Helsingissä Erottajalla:
https://www.amazed.fi/kauhupakohuoneet